facebook youtube rss
2016. július 04. | 12.19

EFOTT 2016. július 12-17.

Egy kis EFOTT történelem

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, röviden: EFOTT, 1976-ban jött létre, ezért tradicionális fesztiválnak számít. A kor ifjúsági szervezete, a KISZ hívta életre, és mindig más helyszínen szervezték a programokat, sportra, kultúrára, hazánk turisztikai kincseinek megismerésére sarkallta a felsőoktatás résztvevőit. A kezdetekben még nem a mai modern értelemben vett fesztiválról volt szó, programok közé tartozott többek között a táncház, filmvetítés, disco, fakultatív sportversenyek, városismereti versenyek, tájékozódási futóverseny, politikai fórumok, tábortűz és utcabál. Az első találkozó helye Abaliget volt 1976 nyarán, 25 felsőoktatási intézmény 350 hallgatója vett részt a négy napos eseményen. A rendszerváltás után maga a fesztivál is átalakult, a politikai ideológiák helyét átvette a könnyűzene.

Velence

A város a Velencei-tóval, a Velencei-hegység lankás dombjaival, a fővároshoz és Székesfehérvárhoz közel, kiváló közlekedéssel hazánk egyik kiemelt üdülőterülete. A rengeteg látnivaló szintén színesíti a fesztivált, hiszen a szervezett nappali programokkal felderíthető a város minden része. A Velencei-tó északi partján, Velence legszebb, panorámás helyén található az Északi-strand, itt kerül megrendezésre az EFOTT. A strand területén strandröplabdapálya lehetőséget biztosít az aktív kikapcsolódásra.

Házigazdák

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának mindig célja volt, hogy a hallgatók közül minél többen éljenek azokkal a közösségi, kulturális és sportprogramok nyújtotta lehetőségekkel, amelyek a tanulás, vizsgák mellett is változatossá, színessé teszik a hallgatói életet: a szakestektől, szakhetektől a nagyszabású, fesztivál jellegű programokon át a sportbajnokságokig. Az EFOTT egy remek lehetőség erre, hiszen mindez egy helyen megtalálható.

Magyarország legsportosabb nyári nagyfesztiváljának másik gazdája, az alapításának 90. évfordulóját ünneplő Testnevelési Egyetem. Az esti bulik után a legjobb módja a feltöltődésnek egy kis sportolás, hogy az egyetemisták újult erővel vethessék bele magunkat a következő éjszakába. A strand területén működő sportközpontban az igazi beach sportok mellett, mint a strandröplabda és strandkézilabda, kondipark, vízi foci és vízilabda pálya várja a magukban erőt érző fiatalokat. A napindító vízi aerobik rögvest elűzi az éjszaka fájdalmait, a sárkányhajózás pedig igazi csapatot kovácsol bármilyen közösségből. A strand területén kívül lehetőség van futásra és kerékpározásra a festői Velencei-tó partján.

Zenei ajánló

A Blahalouisiana 2012 nyarán, Székesfehérváron alakult, a zenekar vezetője a gyönyörű hangú Schoblocher Barbara. Az együttes blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar. 2014-ben jelentkeztek, és be is jutottak a Nagy-Szín-Pad versenyére, 2015-ben pedig bejárták a legnagyobb nyári fesztiválokat 2016 tavaszán jelent meg első önálló nagylemezük. „Legyetek üdvözölve Blahalouisianában, a szívünk nappalijában és foglaljatok helyet 46 perc 23 másodpercig a derűs melankólia kanapéján!” Így ajánlja az egyik legjobb kortárs magyar popzenekar a bemutatkozó nagylemezét.

Az Esti Kornél egy alternatív rock együttes, 2006-ban alakult Mezőtúron, gimnáziumi zenekarként. 2008-ban a Borsodi Zenei Fesztivál tehetségkutatójának nyerteseként továbbjutottak az International Live Award bécsi középdöntőjébe. Számos fesztivál színpadán megfordultak: többek között a Sziget, Volt, EFOTT, Fishing on Orfű, Hegyalja, Pannónia Fesztiválokon. A következő együttesek vannak hatással a zenéjükre: Arctic Monkeys, Balaton, Cseh Tamás, Editors, Európa Kiadó, Franz Ferdinand, Kispál és a Borz, Nine inch Nails, Nirvana, Quimby, Radiohead, The Beatles, The Rolling Stones, Trabant, URH. Negyedik lemezük jelent meg ebben az évben, Éjszaka van címmel.

Kövessétek az eseményeket az EFOTT facebook oldalán és az Instagramon!

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Kaposvári Egyetem • Egyetemi Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás