facebook youtube rss
2016. július 04. | 12.38

CAMPUS FESZTIVÁL 2016. július 20-24.

CAMPUSZ FESZTIVÁL 2016

Debrecen hazánk második legnagyobb városa, mégis hazánk egyik legizgalmasabb, legpezsgőbb városa, megtartotta emberléptékét, mégis nagyon sokszínű. Debrecen a rendszerváltás óta az ország legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelye. Hazánk legnagyobb vidéki sportcsarnokával, uszodájával, fürdőjével, egyetemével, református templomával és növekvő lélekszámával hívja fel magára a figyelmet. A 2016. július 20-án kezdődő Campus Fesztiválnak idén is a debreceni Nagyerdő ad otthont. Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly hetvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. Több száz program várja idén is a látogatókat: a legismertebb hazai és külföldi sztárfellépők, humoristák, színészek, filmvetítések, civil utca, gasztro- és borfalu garantálja a minőségi szórakozást. A fesztivál mellett található a Nagyerdei Strandfürdő, illetve a fedett Aquaticum Élményfürdő. Tíz perc alatt villamossal könnyen megközelíthető Debrecen belvárosa, a Déri Múzeum, a MODEM, a Nagytemplom és Debrecen főtere is. Aki a környéken szeretne további programokat, annak feltétlenül ajánljuk a Nagyerdei Kultúrpark (Állatkert és Vidámpark) által kínált lehetőségeket.

Zenei ajánló

Ocho Macho

Az Ocho Macho 2003-ban, Kőszegen alakult zenekar, zenei stílusában a reggae, a punk és a latin zene a meghatározó elemek. A több mint 10 éves, kétszeresen platinalemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője. Nagy álma valósult meg a zenekarnak, amikor 2014-ben Szombathelyen és Szigetváron Ocho Macho Szívfonik néven áthangszerelve, hetven zenész kíséretében nagy sikerű szimfonikus koncertet adtak. Az Ocho Macho nyerte a 2015-ös, Nagy-Szín-Pad-ot, a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció „tehetségmutató” versenyét, így győztesként a zenekar felléphetett a nyáron a Volt- és a Strand Fesztivál nagyszínpadán, a Sziget Fesztiválon Robbie Williams előtt, továbbá az Ocho Macho képviselte hazánkat 2016. januárjában a hollandiai Eurosonic zenei fesztiválon, ahol óriási sikert arattak.

Quimby

A Quimby magyar alternatív rockegyüttes. Epikus, sanzonos hangvételű dalok, expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi, melyet helyenként népi elemekkel fűszereznek. A zenekar 1991-ben alakult Dunaújvárosban. A zenekar elődje a helyi gimnázium Október nevű rockzenekara volt, amelynek tagja volt Kiss Tibi, a zenekar frontembere. A Quimby igen népszerű minden korosztály körében. Az idősebb korosztályt főleg unplugged koncertjeikkel és színházi megjelenéseikkel hódították meg.

Brains

A Brains zenekar 1994-ben alakult Szentendrén, azóta folyamatosan változik zenei világuk, a hardcore és a funk rock után jutottak el a jelenlegi stílusukhoz, mely a reggae, a hip-hop és a rock stílusok elemeiből épül fel, mely élőben rendkívül hatásosan szólal meg, és aminek köszönhetően a Brains az ország egyik legizgalmasabb koncertzenekarává nőtte ki magát. 2011-ben a Refresh the Style című albumukat, Az év hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában Fonogram díjra is jelölték.

 

Kövesd a Campus Fesztivál eseményeit a facebook oldalán is!

 

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Kaposvári Egyetem • Egyetemi Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás