facebook youtube rss
2016. július 04. | 12.52

Művészetek Völgye 2016. július 22-31.

Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, 1989-ben indult útjára Márta István zeneszerző ötlete nyomán. Kapolcs, Vigándpetend, Taliándörögd és Monostorapáti települések adnak helyet a kulturális rendezvénysorozatnak. A Művészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt, és ez idén sem lesz másként. Több tucat programhelyszínen, több ezer program és fellépő lesz. Udvarok, völgyzugok, utcák és falusi házak alkotnak egy utánozhatatlan miliőt. Egy-egy kiskapun befordulva rögtönzött színielőadásba, kézműves tanfolyamba, pecsenyesütésbe, pörgő néptáncosokba vagy koncertbe botlunk, ahol körbeölel a családi hangulat, az elképesztő béke és a magyar kultúra sokszínűsége. A tavalyi, jubileumi Művészetek Völgye több mint kétszázezer látogatót vonzott, teltházas koncertek, hangversenyek, színházi előadások, beszélgetések kísérték végig a fesztivál tíz napját. Az elkövetkező években a szervezők különleges műfaji és alkotói találkozásokkal igyekeznek tovább erősíteni a fesztivál trendformáló szerepét, újabb és újabb kísérletekkel hozzáférhetővé tenni a klasszikus és kortárs művészeti ágazatokat.

Nemzeti Szín-Tér

A zenei, irodalmi és egyéb programok megtartása mellett idén a színház áll a Művészetek Völgye fókuszában. A július 22-től 31-ig tartó, immár 26. összművészeti fesztivál kiemelt helyszíne a taliándörögdi Nemzeti Szín-Tér, amelynek programjait a Nemzeti Színház szervezte. Nemzeti Szín-Térben bemutatják a Psychét, a Fodrásznőt, Csehov Egyfelvonásos komédiáit, valamint Hobo feldolgozásában a Ballada a két sebzett hattyúról című előadást a Nemzeti Színház repertoárjából, és fellépnek a Kaposvári Egyetem hallgatói is. Taliándörögd külön Színház Színpaddal is készül, itt szerepel a Forte Társulat, az Orlai Produkciós Iroda, Mácsai Pál, Müller Péter Sziámi Pintér Béla Társulatával közös produkciója, valamint itt lehet megtekinteni Szirtes Edina Mókus diafilmprojektjét, a Maladype Színház, a Tünet Együttes és a Nézőművészeti Kft. előadásait, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak produkcióit.

Virtuózok és koncertek

A kapolcsi római katolikus templom bensőséges légköre különleges hangulatot biztosít a komolyzenei programokhoz. A nagynevű hazai és külföldi előadók mellett a fiatal Virtuózok várják a klasszikus zene szerelmeseit és a templom csendjében megpihenni vágyókat koncertekkel, előadásokkal, a templomkertben szabadtéri programokkal. A helyszín díszvendége Boros Misi, a Virtuózok tehetségkutató kicsik korcsoportjának győztese. Nagy szimfonikus zenekar hosszú évek óta nem volt a Völgyben, ezért nagy várakozás előzi meg a Concerto Budapest koncertjét a Nemzeti Szín-Térben.

Modern Art Orchestra udvarában a házigazda mellett lesz Póka Egon Experience, jam sessionök, Hobo előadóestjei és a Hobo és bandája Vadászat című műsora. A fő könnyűzenei helyszín a kapolcsi MOL Nagyon Balaton Panoráma színpad, ezen a helyszínen játszik például a Hiperkarma, a Kiscsillag, az Irie Maffia, Palya Bea, Lajkó Félix, a Budapest Bár és az Erik Sumo Band is. A Nagy-Szín-Pad tehetségmutató több résztvevője is megfordul a fesztivál különböző helyszínein, valamint a Design Terminál Udvarban lesznek esténként a Cseh Tamás Program által szervezett koncertek.

Idén is lesz mások mellett Kaláka Versudvar kicsiknek és nagyoknak, Harcsa Veronika Udvar, fellép az amerikai szaxofonos sztár, Andy Middleton, és lesz Random Trip is, Momentán Udvar a Momentán Társulattal, Muharay Udvar a néphagyomány értékeivel, Folk Udvar a Hagyományok Házával, a Fonó Budai Zeneház pedig a taliándörögdi Ősök Házába költözik tíz napra.

Gyermekprogramok

Gyerekprogramok, foglalkozások, koncertek a Wartburg Templomkertben, a Harcsa Veronika Udvarban, a Design Terminál Udvarban és a Magyar Írószövetség helyszínén is lesznek, lehet zenehajózni Hajós Andrással a Modern Art Orchestra színpadán, társasjátékozni a Csipszer-Kertben és a Dióda udvarban. Kiállítást rendez a Magyar Kézműves Szövetség, a MOME Malomkerék installációt készít, lesz Hello Wood, továbbá a zöld szervezetek is számos programmal várják az érdeklődőket.

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Kaposvári Egyetem • Egyetemi Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás