Az Egyetemi Könyvtár Elektronikus Folyóirat Tartalomjegyzék Szolgáltatása
A szolgáltatást (egyelőre) csak a Kaposvári Egyetem dolgozói vehetik igénybe.
 Elektronikus Könyvajánló  |  Egyetemi Könyvtár  Nincs bejelentkezve! •  Bejelentkezés 
Súgó

Az Egyetemi Könyvtár Elektronikus Folyóirat Tartalomjegyzék Szolgáltatása lehetővé teszi az Egyetem dolgozói számára, hogy az őket érdeklő folyóiratok legfrissebb számainak tartalmáról azonnal értesüljenek e-mailben kapott elektronikus tartalomjegyzék-másolat formájában, amint azok beérkeznek a Könyvtárba. A szolgáltatásban a Könyvtár által előfizetett folyóiratok vesznek részt, melyek közül szabadon lehet kiválasztani a megfigyelni kívántakat.

Regisztráció:
Ha rendelkezik egyetemi felhasználónévvel és jelszóval (amellyel például bejelentkezhet az Egyetem számítógépeire, vagy weben keresztül elérheti levelezését), külön regisztráció nélkül veheti igénybe a szolgáltatást felhasználónevével és jelszavával.
Ha egyetemi dolgozó, de nem rendelkezik egyetemi felhasználónévvel és jelszóval, egy egyszerű regisztrációt követően használhatja a szolgáltatást.

Bejelentkezés:
Bejelentkezni kétféleképpen lehet:
1. Kattintson a menüsoron a „Bejelentkezés” menüpontra, majd adja meg felhasználónevét és jelszavát.
2. Adja meg felhasználónevét és jelszavát a kezdőlap alján található mezőkben, majd kattintson a Feliratkozás/Bejelentkezés gombra.

Folyóiratok kiválasztása, feliratkozás:
A folyóiratok címeit 3 módon listázhatja:
tematikus-,
betűrendes-,
találati lista (keresés eredménye).

A címek előtt található jelölőnégyzetek kipipálásával választhatja ki a megfigyelendő folyóiratokat. Bejelentkezett felhasználók azon folyóiratok előtt, amelyeket aktuálisan már megfigyelnek, automatikusan kipipált jelölőnégyzeteket látnak. Ha végzett a kiválasztással és nem jelentkezett be korábban, adja meg a lap alján a felhasználónevét és a jelszavát, majd kattintson a „Feliratkozás/Bejelentkezés” gombra. Ha már bejelentkezett a folyóiratok kiválasztása előtt, akkor a lap alján található „Módosítások mentése” gombra kell kattintani.

„i”:
A folyóiratok címe után található „i” ikonra húzva az egérmutatót egy link jelenik meg, melyen keresztül elérhetőek a folyóirat részletes adatai a könyvtár katalógusában. A katalógusra mutató link mellett megjelenhet az adott folyóirat tartalomjegyzékének sajátosságára való utalás is.

Leiratkozás:
Leiratkozni többféleképpen lehet:
1. Bejelentkezés után a felső menüsoron vállassza ki a „Megfigyelt folyóiratok" menüpontot, majd a megjelenő listában kattintson az azon folyóirat címe mellett található „leiratkozás” linkre, amelyet a későbbiekben nem szeretne megfigyelni.
2. Bejelentkezés után a folyóiratok címeit különböző elrendezésben (tematikus-, betűrendes-, találati lista) kilistázva, automatikusan bejelölve jelennek meg azok a folyóiratok, amelyeket aktuálisan megfigyel. Vegye el a pipát azon folyóirat(ok) címe elől, amelye(ke)t nem kíván a későbbiekben megfigyelni, majd kattintson a lap alján található „Módosítások mentése” gombra.
3. Az elektronikus tartalomjegyzék-másolatokat tartalmazó e-mailben található linkre kattintva is leiratkozhat az adott folyóirat megfigyeléséről.

E-mail cím módosítás:
Egyetemi felhasználónevüket és jelszavukat használó dolgozóknak alapértelmezetten egyetemi e-mail címükre érkeznek az elektronikus tartalomjegyzék-másolatok. Az e-mail cím módosítható bejelentkezés után az „Profilbeállítások” menüpontra kattintva.
Külön regisztrált dolgozók e-mail címükön kívül jelszavukat is módosíthatják. Erre szintén a "Profilbeállítások" menüpontban nyílik lehetőség.