Elektronikus Könyvajánló Szolgáltatás
Az Egyetemi Könyvtár Elektronikus Könyvajánló Szolgáltatása
A szolgáltatást (egyelőre) csak a Kaposvári Egyetem dolgozói vehetik igénybe.
 Elektronikus Folyóirat Tartalomjegyzék  |  Egyetemi Könyvtár  Nincs bejelentkezve! •  Bejelentkezés 
Súgó


Az Egyetemi Könyvtár Elektronikus Könyvajánló Szolgáltatása lehetővé teszi az Egyetem dolgozói számára, hogy az őket érdeklő szakterületekhez kapcsolódó új könyvbeszerzésekről személyre szabottan értesülhessenek. Új könyveinkről 2 hetente értesítést küldünk e-mailben, mely a könyvek alapadatai mellett recenzióval, borítóképel, illetve a könyvtári példányok információival is kiegészül.

Regisztráció:
Ha rendelkezik egyetemi felhasználónévvel és jelszóval (amellyel például bejelentkezhet az Egyetem számítógépeire, vagy weben keresztül elérheti levelezését), külön regisztráció nélkül veheti igénybe a szolgáltatást felhasználónevével és jelszavával.
Ha egyetemi dolgozó, de nem rendelkezik egyetemi felhasználónévvel és jelszóval, egy egyszerű regisztrációt követően használhatja a szolgáltatást.

Bejelentkezés:
Bejelentkezni kétféleképpen lehet:
1. Kattintson a menüsoron a „Bejelentkezés” menüpontra, majd adja meg felhasználónevét és jelszavát.
2. Adja meg felhasználónevét és jelszavát a kezdőlap alján található mezőkben, majd kattintson a Feliratkozás/Bejelentkezés gombra.

Szakterületek kiválasztása, feliratkozás:
A szakterületeket 2 módon listázhatja: tematikus és betűrendes nézetben.

A szakterület megnevezése előtt található jelölőnégyzetek kipipálásával választhatja ki a megfigyelendő témákat. Bejelentkezett felhasználók azon szakterületek előtt, amelyeket aktuálisan már megfigyelnek, automatikusan kipipált jelölőnégyzeteket látnak. Ha végzett a kiválasztással és nem jelentkezett be korábban, adja meg a lap alján a felhasználónevét és a jelszavát, majd kattintson a „Feliratkozás/Bejelentkezés” gombra. Ha már bejelentkezett a szakterületek kiválasztása előtt, akkor a lap alján található „Módosítások mentése” gombra kell kattintani.

Leiratkozás:
Leiratkozni többféleképpen lehet:
1. Bejelentkezés után a felső menüsoron vállassza ki a „Megfigyelt szakterületek" menüpontot, majd a megjelenő listában kattintson az azon szakterület megnevezése mellett található „leiratkozás” linkre, amelyet a későbbiekben nem szeretne megfigyelni.
2. Bejelentkezés után a szakterületeket tematikus vagy betűrendes nézetben kilistázva, automatikusan bejelölve jelennek meg azok a szakterületek, amelyeket aktuálisan megfigyel. Vegye el a pipát azon szakterület(ek) címe elől, amelye(ke)t nem kíván a későbbiekben megfigyelni, majd kattintson a lap alján található „Módosítások mentése” gombra.

E-mail cím módosítás:
Egyetemi felhasználónevüket és jelszavukat használó dolgozóknak alapértelmezetten egyetemi e-mail címükre érkeznek az elektronikus tartalomjegyzék-másolatok. Az e-mail cím módosítható bejelentkezés után az „Profilbeállítások” menüpontra kattintva.
Külön regisztrált dolgozók e-mail címükön kívül jelszavukat is módosíthatják. Erre szintén a "Profilbeállítások" menüpontban nyílik lehetőség.