facebook youtube rss

Hírek

2019. szeptember 25. | 11.42

Kutatók éjszakája a könyvtárban!

kutej2019

Részletek a plakátokon!

plakat terv 2019 egysegenkent konyvtar plakat kutatokejszaka2019 v3


plakat kutatokejszaka2019gamernight v1

 

akademiaelsevierspringerA 2019. évben az EISZ konzorcium három új publikálási lehetőséget kínál a szerzőknek a tudományos Open Access-rendszerben működő folyóiratokban:

Az Akadémiai Kiadó OA-folyóirataiban a februárban aláírt szerződésnek köszönthetően 2019. és 2020. évben ingyenesen lehet megjeleníteni az ezekben az években elfogadott közleményeket.

     A folyóiratok listája ide kattintva megtalálható!  

Az Elsevier 1750 OA-folyóiratában biztosítja az előfizető intézménynél affiliált szerzőknek 2019. év második felében 500 tanulmány megjelentetését ingyenesen.

     Ezekről az alábbi listán tájékozódhat!

(Az EISZ és az Elsevier között újrainduló tárgyalásról itt olvashat: http://www.eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/337-szandeknyilatkozat-alairasaval-indultak-ujra-a-targyalasok-az-eisz-es-az-elsevier-kozott.html
Az EISZ-szerződésről bővebben pedig az alábbi hivatkozáson: http://eisz.mtak.hu/images/szerzodesek/Akademiai_Kiado_Folyoiratcsomag_2019.pdf)


A Springer kiadónál a 2019-ben elfogadott cikkek a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában korlátlan számban van lehetőség ingyenes publikálásra.
A Springer és az EISZ közötti szerződés részletei az alábbi linken olvashatók, ahonnan az OA folyóirataiknak a listája is elérhető:

     A szerződés részletei és a folyóiratok listája

 

olvasselA Kaposvári Egyetem immár a 10. éve rendezi meg online olvasási versenyét. A tavalyi évhez hasonlóan idén is várjuk a határon innen és túlról is az olvasni szerető gyerekek jelentkezését.
A részletek az alábbi plakátra kattintva olvashatók:

olvassel 2019 2020 kiiras plakat

elsevierAz Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és az Elsevier globális információelemzési, tudományos és egészségügyi tartalomszolgáltató vállalat közös szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg, hogy készek tető alá hozni egy új, innovatív pilotmegállapodást, amely egyszerre biztosítaná a kutatási eredményekhez való hozzáférést és az open access publikálás lehetőségét. A megállapodás értelmében az EISZ konzorciumi tagjai és a korábbi előfizetők azonnali hozzáférést kapnak az Elsevier folyóirat-platformjához, a ScienceDirecthez, a SciVal elemző eszközhöz, és a Scopus adatbázishoz.

A teljes hírt az EISZ honlapján olvashatja!

 

2019. június 19. | 11.39

Nyári nyitvatartás

holidayAz Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2019-ben az alábbiak szerint alakul:

nyari nyitvatartas 2

 

mersz

MeRSZ applikáció

A nemrégiben elindult MeRSZ applikáció új funkcióval bővült: az alkalmazásban 2019 májusától már lehetőség van eduID azonosítással is belépni, így az eduID képes intézmények hallgatói az alkalmazással is bárhol és bármikor használhatják az intézményük által előfizetett szolgáltatást.

appstore

googleplay

microsoftstore

MeRSZ blog

A https://mersz.hu/blog/ oldalon új cikkekkel bővült a szakkönyv-használattal, tanulással kapcsolatos írások tárháza, tele hasznos ötletekkel, tippekkel!

https://mersz.hu/blog/hatekony-tanulasi-modszerek-top-10-lista/

https://mersz.hu/blog/hozd-ki-maximumot-szorgalmi-idoszakbol/

https://mersz.hu/blog/elakadtal-esettanulmany-irasaban-segitunk/

https://mersz.hu/blog/hasznos-tippek-prezentaciokesziteshez/

MeRSZ tartalombővítés

Az elmúlt hónapokban az új tartalmak feltöltése is folytatódott. Az aktuális címlista letölthető itt >>>

 

statistaMég 10 napig a Kaposvári Egyetemen ingyen használható a Statista!

A Statista adatbázis a világ egyik legnagyobb statisztikai és módszertani adatplatformja, amely 80 000 témában közel 22 500 forrásból, több mint 1,5 millió statisztikai elemzéshez és előrejelzéshez biztosít hozzáférést. A platform széles spektrumban egyesíti a gazdasági adatokat, a demográfiai trendeket és a közvélemény-kutatáson alapuló prognózisokat.
Minden adata négy különböző formátumban elérhető és letölthető.

 1. május 31-ig a Kaposvári Egyetem közössége szabad hozzáférést nyert az adatbázis teljes tartalmához.

Az adatbázis elérése: https://www.statista.com/

Az adatbázis használattal kapcsolatos kérdésekkel fordulhat Gyódi Annához (gyodi [PONT] anna [KUKAC] ke [PONT] hu)

 

cabilogoAz Egyetemi Könyvtár 2019. június 14-ig próbahozzáférést biztosít a Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI) adatbázisához. A CAB Abstracts a legalapvetőbb élelmiszer-tudományi és mezőgazdasági, környezettudományi, környezetgazdasági és állatorvosi szakirodalom bibliográfiai adatbázisa. 1973-tól napjainkig több mint 12,5 millió bibliográfiai tételt és 465.000 teljes szövegő cikket tartalmaz.

Közvetlen linkek a kampusz területén elérhető adatbázisokhoz:

- CAB Abstracts with full-text – https://www.cabdirect.org/
- Animal and Health Production Compendium – https://www.cabi.org/ahpc
- Crop Protection Compendium – https://www.cabi.org/cpc


Az angol nyelvű használati útmutatót az alábbi linkről töltheti le: Quick Guide

Angol nyelvű tréningvideók és webnáriumok pedig az alábbi linken tekinthetők meg: Training Resources

eisz1A Clarivate Analytics szervezésében áprilisban folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat, ami a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát mutatja be.

Az előadások témái:

 • A ResearcherID átkerül a Publonsra
  2019. április 2. kedd, 9.00 - Regisztráció
  Szeretné egyszerűbben felmutatni, milyen hatással van a tudományterületére? Győződjön meg róla, hogyan gyűjtheti össze egy helyre a tudományos  publikációkat, az idézeteket, az elbírálásokat és a szerkesztői munkát, elősegítve ezzel a kutatásra gyakorolt hatásának láthatóvá tételét.

 • Hol publikáljak? Az impakt faktor megértése
  2019. április 3. szerda, 9.00 - Regisztráció
  Szeretné javítani a publikálási stratégiáját megbízható adatokkal a folyóiratokról? Ismerje meg, hogyan használjuk a legfrissebb Journal Citation reports funkciókat, a Journal Impact Factor és egyéb metrikák megértéséhez a természettudományok és térsadalomtudományok területén. Található többezer folyóiratra.

 • Emerging Sources Citation Index és Citation Connection a Web of Scienceben
  2019. április 10. szerda, 9.00 - Regisztráció
  Mit jelent az Emerging Sources Citation Index és miben különbözik a Citation Connectiontől? Megtudhatják, milyen forrásokat tartalmaz a Web of Science platform és hogyan segítik ezek a források a tudományos irodalom feltérképezését az egyes témákban.

 

mtmtdoktoriA 2018. november 1-én elindult MTMT2 rendszer összehangolása megtörtént a doktori adatbázissal, az áttöltés újra elérhetővé vált. A válogatott közlemények összeállításához és a közlemények importjához készült részletes útmutatók elérhetők az oldal "Dokumentumok / útmutatók" menüpontjában vagy az alábbi linkre kattinva: https://doktori.hu/index.php?menuid=137&lang=HU

henrystewartlogo

Az Egyetemi Könyvtár 2019. március 31-ig teljes körű hozzáférést biztosít a Henry Stewart Publications által kiadott 20 üzleti és menedzsment folyóiratgyűjteményhez. Az adatbázis több mint 4000 online szakmai cikket és esettanulmányt tartalmaz.

Adatbázisban elérhető folyóiratok:

Marketing: Applied Marketing Analytics; Journal of Brand Strategy; Journal of Cultural Marketing Strategy; Journal of Digital Media Management; Journal of Digital & Social Media Marketing; Journal of Education Advancement & Marketing.

Pénzügy: Journal of Data Protection & Privacy; Journal of Digital Banking; Journal of Financial Compliance; Journal of Payments Strategy & Systems; Journal of Risk Management in Financial Institutions; Journal of Securities Operations & Custody.

Menedzsment: Cyber Security Journal; Journal of Business Continuity & Emergency Planning; Journal of Airport Management; Management in Healthcare; Journal of Supply Chain Management, Logistics and Procurement.

Ingatlangazdálkodás: Corporate Real Estate Journal; Journal of Building Survey, Appraisal & Valuation; Journal of Urban Regeneration & Renewal.

Digitális gazdaság: Journal of Digital Media Management; Journal of Digital & Social Media Marketing; Cyber Security Journal; Journal of Digital Banking

henrystewartadatbaziskep

A folyóiratok kiváló forrást jelentenek tanárok és diákok számára, érdekes esettanulmányokkal, szakmai vitákkal. A gyűjtemény jól kiegészítheti a kutatásban és az oktatásban felhasználható gazdasági szakirodalmat.

Közvetlen hozzáférés az adatbázishoz az egyetemi kampusz területén:

https://www.ingentaconnect.com/content/collection/hspbusiness

2019. március 14. | 09.29

Kovács Péter a Szabadegyetemen

szabadegyetem 03.27Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt március 27-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1903 email

 

elsevier12019. január 11-én az EISZ adatbázis-szolgáltató lekapcsolta a hozzáférést a ScienceDirect, a Scopus és a SciVal adatbázisokhoz. A tárgyalások 2018. decemberében szakadtak meg az Elsevier kiadóval, a magyar tárgyalóbizottság több hónapon át tartó egyeztetése után. A tárgyalásokról és a kialakult helyzetről további információkat tudhat meg az EISZ honlapjáról.

 

szabadegyetem 02.25Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt február 25-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1902 email

eisz1Az EISZ és a Clarivate Analytics szervezésében februárban folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat, ami a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát mutatja be.

Az előadások témái:

 • Hogyan segíti a bibliográfiai segédprogram a tudományos irodalom hivatkozását, avagy az EndNote online bemutatása, 2019. február 12. kedd, 9.00
 • Mely folyóiratokban publikáljak?, 2019. február 25. hétfő, 9.00
 • A szupercikk a Web of Science platformon: több adatbázisból származó részletes rekordok használata, 2019. február 26. kedd, 9.00

A tréningekről bővebb információt az EISZ honlapján olvashat.

2019. január 21. | 08.03

Sebő Ferenc a Szabadegyetemen

szabadegyetem 19.02.01 v3Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt február 1-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Kaposvári Egyetem Auditórium
(7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.)

KE Szabadegyetem 2019 01 email

eisz1Az EISZ és a Clarivate Analytics szervezésében magyar nyelvű, online tréningsorozat indul, ami a Web of Science hivatkozási adatbázis, illetve az arra épülő Citation Connection és az InCites tudománymetriai elemző eszköz használatát mutatja be.

A tréningekről bővebb információt az EISZ honlapján olvashat.

 

allas04Az új munkatársra váró feladatok: 
Könyvtári feldolgozási, valamint oktatás- és kutatástámogatási feladatok ellátása. Részvétel a könyvtári olvasószolgálati munkában, tájékoztatás hagyományos és elektronikus forrásokból, olvasószolgálati ügyelet ellátása.

A pályázat benyújtásának határideje:
2018. december 27.

További részletek itt olvashatók:

kozigallas.gov.hu

2018. november 28. | 07.43

Biró Dániel a Szabadegyetemen

szabadegyetem 12.11Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt december 11-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1812b email

 

2018. november 21. | 11.19

Egyetemi könyvtárosok kitüntetése

torzsgarda 11.202018. november 20-án jubileumi törzsgárda ünnepség keretében köszöntötték a könyvtárosokat a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. 

szabadegyetem 11.28Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt november 28-án 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1811 2 email

 

2018. november 07. | 11.50

Dr. Berke Szilárd a Szabadegyetemen

szabadegyetem 11.14Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt november 14-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1811 email

2018. október 03. | 15.21

Dr. Molnár Marcell a Szabadegyetemen

szabadegyetem
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 10-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1810 mini

2018. szeptember 30. | 06.15

Információs nap

eisz
Az Egyetemi Könyvtár és az EISZ Nemzeti Program 2018. október 2-án információs napot szervez a könyvtár olvasótermében, ahol magyar szakkönyvkiadók mutatják be online szolgáltatásaikat.
Sok szeretettel várunk mindenkit, aki jövőben szeretne saját munkájához online, magyar nyelvű szakkönyveket használni és a diákjainak az irodalmat digitális forrásként ajánlani!
 
A teljes program a plakáton.
2018. szeptember 26. | 12.06

Kutatók Éjszakája a könyvtárban

kutej

(Részletek a plakáton:)

 

bereczandrasSzeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szeptember 28-án 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Kaposvári Egyetem, Auditórium

2018. szeptember 19. | 08.29

Könyvtárbemutató túra

konytarbemutatoturaA Könyvtárbemutató túrával kapcsolatos kérdéseit felteheti Gyódi Anna és Huszárné Szabó Mária tájékoztató könyvtárosoknál személyesen vagy e-mailen keresztül.

(Részletek a plakáton:)

2018. szeptember 10. | 07.29

Nyitvatartási rend

Szeptember 10-től a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

nyitvatartas

Kép forrása: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Thomas Eisenhuth

2018. június 25. | 08.00

Nyári nyitvatartás 2018

JÚNIUS 25. – JÚLIUS 06.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

JÚLIUS 9. – AUGUSZTUS 20.
ZÁRVA

AUGUSZTUS 21. – SZEPTEMBER 01.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

SZEPTEMBER 03. – SZEPTEMBER 07.
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30

2018. június 19. | 08.34

Oxford Art

Az Oxford Art felületén 2018-ban új tartalomként elérhető a Benezit Dictionary of Artists. Az adatbázis 170 ezer szócikket tartalmaz, amelyekben életrajzok, fényképek, kiállítási és árverési adatok egyaránt megtalálhatók.
A szótár elérhető: http://www.oxfordartonline.com/benezit
Reméljük, hogy az érdeklődők hasznosnak találják az új szolgáltatást.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt május 29-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt május 9-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton)

2018. április 18. | 05.35

Rendhagyó hétvégi nyitvatartás

2018. április 20–21.

Péntek: 8.15–16.15

Szombat: 8.15–12.30

2018. április 12. | 10.38

Szabadegyetem április 25

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 25-én (szerda) 17 órakor megrendezésre kerülő KAPOSVÁRI SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton)

2018. március 28. | 11.23

Húsvéti nyitvatartás

nyitvatartás

TAVASZI SZÜNET

Március 29.—Április 03.

Csütörtök:

08:15—16:15

Péntek:

ZÁRVA

Szombat:

ZÁRVA

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 08:15—16:15
2018. március 28. | 11.23

ProQuest adatbázis

A ProQuest tudományos információszolgáltató próbahozzáférést biztosít 2018. március 22-től a Kaposvári Egyetem polgárai részére az e-könyv-gyűjteményéhez.

Az Academic Complete e-könyv-adatbázisban több mint 140 ezer dokumentum érhető el: pedagógia, történelem, jog, orvostudomány, üzlet, művészetek, nyelvészet és műszaki tudományok területén. 
Az e-könyveket az alábbi linken lehet elérni az egyetemi kampusz területen lévő gépekről: https://ebookcentral.proquest.com/lib/kehu

Mindenkinek hasznos perceket kívanunk a ProQuest adatbázissal!

2018. március 16. | 11.30

Rendkívüli nyitvatartás

Könyvtárunk 2018. március 15-18-ig zárva tart.
2018. március 10. | 08.43

Szabadegyetem március 21-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a március 21-én (szerda) 17:00-kor megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton)

2018. március 09. | 08.27

Szombati nyitvatartás

2018.03.10-én, szombaton a könyvtár 8.15 — 12.30-ig tart nyitva.

2018. február 27. | 14.42

Nyitvatartás változása

2018.02.27-én a könyvtár 16:30-ig tart nyitva a rendkívüli időjárás miatt.
2018. február 15. | 11.20

Rendkívüli nyitvatartás

FEBRUÁR 15. –én a könyvtár 16:30 ig tart nyitva!


2018. február 07. | 14.09

Segítség szakdolgozat írásához

Szakdolgozat-írást nem vállalunk…

… de segítünk az elkészítésében.

Gyere el az Egyetemi Könyvtárba, ahol szakirodalom-keresési lehetőségeket és szakdolgozatírással, hivatkozásokkal kapcsolatos általános információkat, tippeket osztunk meg veled.

Időpontok:

ÁTK hallgatóinak:
keddenként – 10:00 és 14:00 órakor

GTK hallgatóinak:
csütörtökönként – 10:00 és 14:00 órakor

PK hallgatóinak:
szerdánként – 10:00 és 14:00 órakor

Rippl-Rónai MK hallgatóinak:
hétfőnként és csütörtökönként –14:00 órakor

Aki a ezen a linken előre jelzi részvételi szándékát,  annak helye garantált.
Ha nem tudsz eljönni, de érdekel a téma, javasolj időpontot!

 

 

2018. január 26. | 08.29

Szabadegyetem február 15-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a február 15-én (csütörtök) 17:00-kor megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat  következő előadására.

(További részletek a plakáton)

A Egyetemi Könyvtár a következő új, előfizetett szolgáltatásokat ajánlja olvasói figyelmébe.

A L’Harmattan Digitális Adatbázis több mint 1400 kötetet tartalmaz, célja egy-egy adott tudományterülethez tartozó legfontosabb könyvészeti és periodika szakanyagok digitális közzététele, teljes szöveggel.

A Typotex Interkönyv oldalán több, mint 500 könyv és jegyzet érhető el online, PDF formátumban, a természettudomány, a társadalomtudomány és a műszaki tudomány kategóriákban.

Az Akadémiai Kiadó Folyóiratcsomag 60 folyóiratot (52 kurrens, 8 archív) tartalmaz természettudományi, orvosi és műszaki témakörben.

A Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MeRSZ) az Akadémiai Kiadó elektronikusan kiadott alapműveinek on-line használható gyűjteménye, segítséget biztosít kutatáshoz, szakdolgozatíráshoz, tanuláshoz.

Eredményes keresést, élvezetes olvasást és jó munkát kívánunk Önöknek!

2018. január 10. | 07.58

Aktuális nyitvatartási rend

A vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2017. december 07. | 06.59

Szabadegyetem december 13

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az December 13-án (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. december 06. | 08.01

Aktuális nyitvatartási rend

December 11-től a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

HÉTFŐ: 8:15-16:15
KEDD: 8:15-16:15
SZERDA: 10:00-16:15
CSÜTÖRTÖK: 8:15-16:15
PÉNTEK: 8:15-12:30
SZOMBAT: ZÁRVA

Rendkívüli nyitvatartási napok:
December 18-án (hétfő) 14:00 óráig tartunk nyitva.
December 20-án (szerda) 8:15 órakor nyitunk.
December 21. — Január 1. ZÁRVA

2017. november 13. | 11.11

Szabadegyetem november 22

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az November 22-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. október 26. | 07.18

Rendkívüli nyitva tartás

OKTÓBER 30. – NOVEMBER 04. között

HÉTFŐ: 8:15-16:15
KEDD: 8:15-16:15
SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 8:15-16:15
PÉNTEK: 8:15-14:00
SZOMBAT: 9:30-12:45

halottak

2017. október 13. | 09.52

Szabadegyetem október 24

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az Október 24-én (kedd) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. szeptember 27. | 08.35

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2017

Update(2017.10.02)

Galéria

 

(Részletek a plakáton:)

 

2017. szeptember 13. | 13.10

könyvtárbemutató túra

A Könyvtárbemutató túrával kapcsolatos kérdéseit felteheti Gyódi Anna és Lengyel Gabriella tájékoztató könyvtárosoknál személyesen vagy e-mailen keresztül.

(Részletek a plakáton:)

2017. szeptember 11. | 09.06

Aktuális nyitvatartási rend

Szeptember 11-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2017. augusztus 29. | 09.29

Szabadegyetem szeptember 7

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az Szeptember 07-én (csütörtök) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. június 28. | 13.00

Kari Díj

Az oklevélátadó ünnepségen kollégánk, Huszárné Szabó Mária szaktájékoztató könyvtáros átvehette a Pedagógiai Kar díszoklevelét, kiemelkedő, példamutató és lelkiismeretes munkájáért, a kar hallgatóinak és oktatóinak nyújtott több évtizedes könyvtári támogató tevékenységért.
Szeretettel gratulálunk!

 

 

2017. június 19. | 11.23

Nyári nyitvatartás 2017

JÚNIUS 26. – JÚLIUS 07.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

JÚLIUS 10. – AUGUSZTUS 18.
ZÁRVA

AUGUSZTUS 21. – SZEPTEMBER 01.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

SZEPTEMBER 04. – SZEPTEMBER 08.
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30

2017. máj. 18. | 07.18

Szabadegyetem május 24

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az május 24-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. máj. 16. | 09.16

BioOne adatbázis

A BioOne szolgáltató 2017. június 30-ig próbahozzáférést biztosít 200 biológiai és környezettudományi folyóirat teljes szövegéhez a http://www.bioone.org/oldalon keresztül.

Az adatbázis elérése az egyetemi kampusz területéről lehetséges.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó keresési segédletek találhatóak: ITT

Rövid magyar nyelvű ismertetés a szolgáltató oldalán:

ITT

Minden érdeklődőnek jó munkát kívánunk!

 

 

2017. máj. 15. | 08.54

Aktuális nyitvatartási rend

A vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2017. máj. 08. | 11.39

MTMT-leállás

Kedves Kollégák!

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) adatbázis 2017. év nyarán új adminisztrációs- és lekérdezési felületet kap.

Az MTA KIK-től kapott tájékoztatás szerint az MTMT2-re való átállás várhatóan a 2017. június 1-én kezdődő és július 31-vel végződő időszakban történik meg.

Ettől az időponttól az MTMT jelenlegi adatbázisa leáll. Az MTMT a leállást követően továbbra is elérhető lesz, de csak keresési funkciók működnek majd, szerkesztésre nem lesz lehetőség.

Kérjük Önöket, hogy a fenti dátumokat vegyék figyelembe közleményeik, hivatkozásaik rögzítésekor. Az előzetes tájékoztatás alapján valószínűleg statisztikai adatokat sem lehet majd lekérdezni az átállás ideje alatt.

A ProQuest tudományos információszolgáltató próbahozzáférést biztosít 2017. június 9-ig a Kaposvári Egyetem felhasználóinak a következő adatbázisokhoz:

ProQuest Central: multidiszciplináris adatbázis, üzlet, orvostudomány, társadalomtudomány, bölcsészet és interdiszciplináris területek.

SciTech Premium Collection: természettudományi és műszaki adatbázisok összessége,bibliográfiák és teljes szövegű tartalmak anyagtudomány, mérnöki tudományok, földtudomány,környezettudomány, víztudomány, biológia és számítástechnika területén.

ProQuest Dissertations & Theses A&I: 4 millió doktori disszertáció adatbázisa,amiből 2 millió teljes szövegű dokumentum.

Az adatbázisok elérése lehetséges az egyetem teljes területéről az alábbi linken:

https://trials.proquest.com/trials/trialSummary.action?view=subject&trialBean.token=ZS00E541M41333ZHONFI

2017. április 13. | 06.57

Szabadegyetem Április 26

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 26-án (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. március 30. | 11.52

Tavaszi szünet

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

 

A tavaszi szünetben, április 10. és április 17. között:

Hétfő: 08:15 – 16:15
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök: 08:15 – 16:15
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
Hétfő: ZÁRVA

husvet

2017. március 16. | 23.00

Szabadegyetem március 29-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a március 29-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. március 09. | 13.46

Ünnepi nyitva tartás

2017. március 15. szerda ZÁRVA

március

2017. február 15. | 06.34

Szabadegyetem február 22-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a február 22-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. február 09. | 13.28

Segítség szakdolgozat íráshoz

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:)

2017. február 06. | 13.55

Aktuális nyitvatartási rend

Február 6-tól a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat

2017. január 30. | 07.49

Aktuális nyitvatartási rend

December 12-től a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat

2017. január 18. | 13.10

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2017. január 20-án, pénteken 9 órától tart nyitva.

2016. december 07. | 12.10

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2016. december 12-én, hétfőn 14 óráig tart nyitva.

2016. december 05. | 23.00

Aktuális nyitvatartási rend

December 12-től a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat

A könyvtár 2016. december 19-től 2017. január 2-ig ZÁRVA tart.

2016. november 29. | 06.50

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2016. november 29-én, kedden 13 órától  18 óráig tart nyitva.

2016. november 09. | 12.56

New York Times

2016. december 15-ig elérhetővé vált a New York Times teljes tartalma és archívuma a Kaposvári Egyetem polgárai számára. Az oldal korlátozás nélkül használható az Egyetem területéről a http://www.nytimes.com/ címen. A terjesztő felkínálta továbbá a napilap az Oktatás címszó alá tartozó, egyetemi használatra szánt, különböző témakörökhöz tartozó cikkeit is erre az időszakra: http://nytimesineducation.com
2016. november 07. | 10.15

Aktuális nyitvatartási rend

A szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2016. október 28. | 06.12

Heti nyitvatartás

Október 31.-November 6.

Hétfő: ZÁRVA

Kedd:ZÁRVA

Szerda:10:00 – 16:15

Csütörtök:08:15 – 16:15

Péntek:08:15 – 12:30

Szombat:ZÁRVA

 

2016. október 12. | 14.09

Hétvégi Nyitva tartás

2016.10.14. péntek 8.15-16:15

2016.10.15. szombat 8.15-12:30

 

2016. szeptember 27. | 12.26

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2016

(Részletek a plakáton:)

2016. szeptember 25. | 23.00

Aktuális nyitvatartási rend

Szeptember 5-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2016. szeptember 20. | 05.48

Rendkívüli nyitva tartás

09.19 - 09.23 között

HÉTFŐ: 8:15-16:15
KEDD: 8:15-16:15
SZERDA: 10:00-16:15
CSÜTÖRTÖK: 8:15-16:15
PÉNTEK: 8:15-12:30
SZOMBAT: ZÁRVA

 

2016. szeptember 05. | 08.58

Könyvtárbemutató túra

A Könyvtárbemutató túrával kapcsolatos kérdéseit felteheti Gyódi Anna és Lengyel Gabriella tájékoztató könyvtárosoknál személyesen vagy e-mailen keresztül.

(Részletek a plakáton:)

2016. augusztus 31. | 13.57

Rendkívüli nyitvatartás

Az Egyetemi Könyvtár

2016.09.02. péntek 8.15-10:00

között tart nyitva.

2016. június 06. | 06.20

Nyári nyitva tartás 2016-ban


Az Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2016-ban az alábbiak szerint alakul:

JÚNIUS 27. – JÚLIUS 08.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

JÚLIUS 11. – AUGUSZTUS 19.
ZÁRVA

AUGUSZTUS 22–26.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

AUGUSZTUS 29. – SZEPTEMBER 2.
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30

2016. máj. 17. | 06.13

Aktuális nyitvatartási rend

Május 17-től, a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2016. április 21. | 10.38

Szabadegyetem április 27-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 27-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

Az EBSCO Publishing ingyenes hozzáférést biztosít:

2016. május 11-ig
PsycINFO / PsycARTILES  - pszichológiai kutatások eredményei az American Psychological Association-tól - több mint 730 indexelt folyóirat teljes szöveggel.
2016. május 27-ig
MEDLINE Complete – a világ legátfogóbb orvostudományi teljes szövegű adatbázisa – több mint 2 500 folyóirat
eBook Academic Collection – 142 000 akadémiai e-könyvből álló gyűjtemény
Philosopher´s Index with Full Text – tudományos adatbázis, mely teljes szövegű hozzáférést biztosít a filozófia legrangosabb folyóirataihoz - több mint 200 teljes szövegű folyóirat
Applied Science & Technology Source ¬– az alkalmazott és számítástechnikai tudományok teljes spektrumát lefedi – az akusztikától a repüléstanig és a neurális hálótól a nukleáris technológiáig; teljes szöveg majdnem 1,300 folyóirathoz
Library & Information Science Source – könyvtárosok által kifejlesztett a könyvtár- és információtudományok adatbázisa – teljes szövegű hozzáféréssel 470 folyóirathoz
Az adatbázisok az alábbi linken érhetők el az egyetem teljes területéről:
http://search.ebscohost.com

2016. május 11-ig
PsycINFO / PsycARTILES - pszichológiai kutatások eredményei az American Psychological Association-tól - több mint 730 indexelt folyóirat teljes szöveggel.

2016. május 27-ig
MEDLINE Complete – a világ legátfogóbb orvostudományi teljes szövegű adatbázisa – több mint 2 500 folyóirat

eBook Academic Collection – 142 000 akadémiai e-könyvből álló gyűjtemény

Philosopher´s Index with Full Text – tudományos adatbázis, mely teljes szövegű hozzáférést biztosít a filozófia legrangosabb folyóirataihoz - több mint 200 teljes szövegű folyóirat

Applied Science & Technology Source – az alkalmazott és számítástechnikai tudományok teljes spektrumát lefedi – az akusztikától a repüléstanig és a neurális hálótól a nukleáris technológiáig; teljes szöveg majdnem 1,300 folyóirathoz

Library & Information Science Source – könyvtárosok által kifejlesztett a könyvtár- és információtudományok adatbázisa – teljes szövegű hozzáféréssel 470 folyóirathoz

Az adatbázisok az alábbi linken érhetők el az egyetem teljes területéről:
http://search.ebscohost.com

2016. április 07. | 13.05

a BioOne Complete próbahozzáférés

Próbálja ki a BioOne Complete tudományos adatbázist!

A BioOne Complete forrás friss tartalmakat kínál a biológia, ökológia, zoológia és környezettudományok területén, 2016. április 01-től 2016. május 30-ig érhető el az alábbi linken az egyetem teljes területéről: http://www.bioone.org/search

2016. április 07. | 12.57

ProQuest próbahozzáférés

A ProQuest tudományos információszolgáltató próbahozzáférést biztosít számunkra 2016. március 1-től két hónapig a következő adatbázisokhoz:

ProQuest Central platform 30 teljes szövegű adatbázisból áll, 175 témát fed le, 22 ezer tudományos és szakmai folyóiratot tartalmaz, valamint konferencia anyagokat, munkaanyagokat, videókat, és disszertációkat. A lefedett területek: az orvostudományok, a társadalomtudományok (üzlet és gazdaság, politika, vallás, szociológia), a bölcsészet, és az interdiszciplináris és a műszaki tudományok. Az adatbázisban található általános tájékoztatást biztosító 1500 nemzetközi napi- és hetilap.

 

ProQuest SciTech Collection műszaki- és természettudományok területén 10 tudományos gyűjteményt tartalmaz: a biológiát, a mezőgazdaságot, a meteorológiát, a földtudományt, a környezettudományt, a számítástechnikát, a fejlett technológiát, az űrkutatást, a műszaki fejlődést, és az anyagismeretet. Található benne a különleges tartalom is – az amerikai és az európai szabványok.

 

Az adatbázisok az alábbi linken érhetők el az egyetem teljes területéről:

http://search.proquest.com

 

2016. április 05. | 11.57

Aktuális nyitvatartási rend

Április 4-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2016. április 03. | 23.00

Aktuális nyitvatartási rend

Február 8-tól, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2016. március 23. | 10.30

Ünnepi nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartás


Március 26. Szombat ZÁRVA
Március 28. – Április 1.
Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök: 08:15 – 16:15
Péntek: 08:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA

 

Holiday schedule


Saturday 26th March CLOSED
28th March – 1th April
Monday: CLOSED
Tuesday: 08:15 – 16:15
Wednesday: 10:00 – 16:15
Thursday: 08:15 – 16:15
Friday: 08:15 – 12:30
Saturday: CLOSED

2016. március 16. | 11.16

Szabadegyetem március 23-án

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a Március 23-án (Szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2016. március 10. | 13.12

Rendkívüli nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartás

Március 12. szombat ,930–1245
Március 14–15. hétfő–kedd
ZÁRVA


Holiday Schedule

Saturday 12th March 930–1245
Monday–Tuesday 14–15th March
CLOSED

Rendkívüli nyitva tartás

Március 16. szerda
815–1330 NYITVA
1330–1630 ZÁRVA
1630–1800 NYITVA


Opening Hours


Wednesday 16th March
815–1330 OPEN
1330–1630 CLOSED
1630–1800 OPEN

 

 

2016. március 02. | 14.19

Web of Science bemutató

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Thomson Reuters cég Web of Science multidiszciplináris, bibliográfiai adatbázis bemutató előadására.

Időpont: 2016. március 10. (csütörtök) 9 óra

Helyszín: az Egyetemi Könyvtár olvasóterme

Előadó: Tóth-Szász Enikő (Customer Education Specialist)

Tartalom:

 • az adatbázis funkciói és keresési módjai (téma, szerző, intézmény szerint),
 • az EndNote által nyújtott lehetőségek a szakirodalom gyűjtésére és rendszerezésére,
 • a ResearcherID és az ORCID használatának előnyei

Rendezvényünkre valamennyi tudományterületről várjuk a kutatókat, az oktatókat, a PhD-hallgatókat, az alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatókat.

A témával kapcsolatos kérdéseiket feltehetik már az előadás
előtt (e-mailben: gyodi [PONT] anna [KUKAC] ke [PONT] hu címen) és utána is (közvetlenül az előadónak).

 

2016. március 01. | 08.14

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár

2016.03.04. péntek 8.15-16.30

2016.03.05. szombat 8.15-12.30

között tart nyitva.

2016. február 23. | 23.00

Legal Source próbahozzáférés

Az EBSCOhost 2016. március 20-ig próbahozzáférést biztosít a Kaposvári Egyetem felhasználóinak a Legal Source nemzetközi jogtudományi adatbázishoz.

legalsource
2016. február 12. | 08.59

Segítség szakdolgozat írásához

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:)

2016. február 10. | 06.47

Szabadegyetem február 22-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a Február 22-én (Hétfő) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2016. január 08. | 10.18

Szabadegyetem január 19-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a Január 19-én (Kedd) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2016. január 04. | 14.41

Aktuális nyitvatartási rend

Január 4-től, a vizsga időszaknak megfelelő nyitvatartási rend szerint tartunk nyitva.


2015. december 09. | 13.51

Decemberi nyitva tartás

 

2015.12.11.

Péntek: --8:15 – 16:15

2015.12.12.

Szombat: --8:15 – 12:30

2015.12.14. – 18.

Hétfő: --8:15 – 16:15
Kedd: --8:15 – 16:15
Szerda: - 8:15 – 14:00
Csütörtök: --8:15 – 16:15
Péntek: --8:15 – 12:30

 

A könyvtár 2015. december 19-től 2016. január 4-ig ZÁRVA tart.

2015. november 11. | 23.00

Szabadegyetem november 18-án

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a november 18-án (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2015. november 05. | 10.33

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2015. 11. 10-én (kedd) Könyvtárak a tudomány és a felsőoktatás szolgálatában című országos konferencia miatt ZÁRVA tart.

A Ka­pos­vá­ri E­gye­tem 2015. de­cem­ber 31-ig pró­ba­hoz­zá­fé­rést ka­pott a Hen­ry Ste­wart Talks On­line Col­lec­tions a­dat­bá­zis „The Bu­si­ness & Ma­na­ge­ment Col­lec­tion” vi­de­ó­sze­mi­ná­ri­um-gyűj­te­mé­nyé­hez. A előadások hét kategóriában kereshetők: közgazdaságtan, pénzügy és számvitel, menedzsment, mar­keting, kereskedelem, vállalat-gazdaságtan és tech­no­ló­gi­a­transzfer.

A folyamatosan frissülő és bővülő rendszerben több mint 900 előadás nézhető meg.

Az adatbázis az Egyetem egész területén külön bejelentkezés nélkül elérhető a ezen a címen. Amennyiben az adatbázist a kampuszon kívül használná, a belépéshez szükséges azonosítókért forduljon az Egyetemi Könyvtár munkatárshoz: Gyódi Annához (gyodi [PONT] anna [KUKAC] ke [PONT] hu).

2015. október 22. | 13.38

Őszi szünet

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása az őszi szünetben, 2015.10.23 - 2015.10.31:

Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
Hétfő: 08:15 – 16:15
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök:  08:15 – 16:15
Péntek: 08:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA
2015. október 09. | 09.16

Szabadegyetem október 21-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az október 21-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2015. szeptember 15. | 06.31

Aktuális nyitvatartási rend

Szeptember 14-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rend szerint tartunk nyitva.


2015. szeptember 07. | 11.41

Nyitvatartási rend

Az Egyetemi Könyvtár nyitvatartása szeptember 7. és 12. között:

Hétfő: 8:15  16:15
Kedd:
8:15 16:15
Szerda: 10:00 18:00
Csütörtök: 8:15 – 18:00
Péntek: 8:15 14:00
Szombat: 9:30 – 12:45

2015. június 08. | 13.47

Nyári nyitva tartás 2015-ben

Az Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2015-ben az alábbiak szerint alakul:

Június 29 – július 10.
Hétfő – Csütörtök: 10:00 14:00
Péntek: 10:00 12:
15

Július 13 – augusztus 22.
ZÁRVA

Augusztus 24 – 28.
Hétfő Csütörtök: 10:00 14:00
Péntek: 08:15 12:
30

Augusztus 31 – szeptember 4.
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 8:15 16:15
Szerda: 10:00 16:15
Péntek: 8:15 12:30

2015. június 02. | 07.53

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2015. 06. 03-án (szerdán) 12:00 – 16:15 között tart nyitva.

2015. máj. 27. | 07.28

Aktuális nyitvatartási rend

Az Egyetemi Könyvtár a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rend szerint tart nyitva.

2015. április 28. | 11.11

Úti beszámolók kötetlen formában

Kína és Japán – ahogy mi láttuk címmel az Egyetemi Könyvtárban május 4-én (hétfőn) 14:30-tól 16:00-ig Dr. Farkas Sándor és Dr. Bázár György tartanak úti beszámolót kötetlen formában hosszabb távol-keleti tartózkodásukról.

A rendezvényre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2015. április 28. | 09.14

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2015. 05. 01-én (pénteken) és 2015. 05. 02-án (szombaton) zárva tart.

2015. április 23. | 23.00

Szabadegyetem április 29-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 29-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2015. április 20. | 11.50

Szakdolgozat nyomtatás

(Nagyításhoz kattints a plakátra:)

A nyomtatás költségei:

A4 fekete-fehér: 10,- Ft/oldal
A4 színes: 100,- Ft/oldal

2015. április 01. | 08.15

Nyitva tartás a tavaszi szünetben

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

Április 3-án és 4-én:

Péntek: 08:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA

A tavaszi szünetben, április 7. és április 11. között:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök: 08:15 – 16:15
Péntek: 08:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA
2015. március 23. | 14.22

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2015. 03. 31-én (kedden), 12:30 – 18:00 között tart nyitva.

2015. március 16. | 11.07

Szabadegyetem március 25-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a március 25-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2015. február 24. | 08.35

Segítség szakdolgozat írásához

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:)

2015. február 05. | 15.11

Szabadegyetem február 25-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a február 25-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2015. február 03. | 14.06

EBSCO eBooks szeminárium

Holnap (szerdán) 10 órától Jan Luprich, az EBSCO Közép-Európáért felelős képviselője szemináriumot tart az EBSCO e-könyvek használatáról.
A hozzávetőleg 45 perces rendezvény helye az Egyetemi Könyvtár olvasóterme, előzetes regisztráció nem szükséges.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
2015. február 02. | 23.00

Nyomtatás és fénymásolás

A könyvtárban a nyomtatás és fénymásolás szolgáltatása technikai okok miatt bizonytalan ideig szünetel.

2015. január 12. | 06.41

Szabadegyetem január 21-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a január 21-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2015. január 05. | 11.59

Rendkívüli nyitvatartási rend

A könyvtár 2015. január 10-én szombaton 8:15 – 12:30 között tart nyitva.

2014. december 17. | 12.11

Boldog Karácsonyt!2014. december 09. | 07.06

Decemberi nyitva tartás

Nyitva tartás december 13-tól:

Szombat: --8:15 – 12:30
Hétfő: --8:15 – 16:15
Kedd: --8:15 – 16:15
Szerda: --8:15 – 14:00
Csütörtök: --8:15 – 16:15
Péntek: --8:15 – 12:30

A könyvtár 2014. december 20-tól 2015. január 5-ig ZÁRVA tart.

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy már csak 2 hét áll rendelkezésükre, hogy a vizsgákra való felkészüléshez szükséges anyagokat a könyvtárunkban beszerezhessék.

Az Egyetem többi egységéhez hasonlóan, az Egyetemi Könyvtár is bezár 2014. december 19-én 12:30 órakor, s legközelebb 2015. január 5-én 8:15 órakor nyit ki újra.

Ez idő alatt könyvek visszavételére semmilyen lehetőségünk nincs, kölcsönzési határidőt ezekre a napokra nem adunk.

Kérjük, hogy a korábban lejáró kölcsönzéseiket időben rendezzék, kérjenek hosszabbítást!

2014. december 08. | 07.15

Rendkívüli nyitva tartás

A könyvtár 2014 12. 08-án (hétfő) 15:45-ig tart nyitva.

2014. december 01. | 14.04

Nemzeti Tehetség Program 2014

A Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtárában a Nemzeti Tehetség Program 2014 keretében kiállítás nyílik a Szentbalázsi Központi Általános Iskola nyári kerámiatáborának munkáiból. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2014. december 3-án 14.00 órakor kerül sor. A kiállítást megnyitja Bencéné dr. Fekete Anikó Andrea, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának oktatási dékánhelyettese.

(További részletek a plakáton:)

A Szentbalázsi Központi Általános Iskola 2014 nyarán 60 órás tehetséggondozó programot szervezett, melynek résztvevői az iskola 3–8. osztályos, kerámiakészítés iránt érdeklődő diákjai lehettek. A tábor pályázati támogatásból valósulhatott meg, Hodosi Ibolya keramikus és rajztanár szakmai vezetésével, közreműködésével.

Az alkotások megtekinthetők a Kaposvári Egyetem könyvtárában 2014. december 3-tól 2015. január 30-ig.

2014. november 19. | 14.17

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a november 26-án (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2014. október 19. | 23.00

Aktuális nyitvatartási rend

Hétfő: 08:15 – 16:15
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök: ZÁRVA
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA

2014. október 14. | 11.34

Nyomtatás és fénymásolás

A könyvtárban a nyomtatás és fénymásolás szolgáltatása technikai okok miatt bizonytalan ideig szünetel.

2014. október 13. | 09.58

Találkozzunk a könyvtárban! 2014.

Országos Könyvtári Napok – 2014. október 13-20.

Bővebben: osszefogas.kjmk.hu

2014. szeptember 24. | 08.45

Kutatók éjszakája 2014 a könyvtárban

(Részletek a plakáton:)

2014. szeptember 24. | 08.40

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a szeptember 30-án (kedden) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2014. szeptember 23. | 14.10

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár a szeptember 22-i héten 08:00-tól, 16:15-ig tart nyitva.
2014. szeptember 08. | 09.58

Könyvtárbemutató túra

A Könyvtárbemutató túrával kapcsolatos kérdéseit felteheti Gyódi Anna és Lengyel Gabriella tájékoztató könyvtárosoknál személyesen vagy e-mailen keresztül.

(Részletek a plakáton:)

2014. június 11. | 23.00

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a június 17-én (kedden) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2014. június 06. | 14.29

Nyári nyitva tartás 2014-ben

Az Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2014-ben az alábbiak szerint alakul:

Június 30–július 11.
Hétfő–Csütörtök: 10:0014:00
Péntek: 10:0012:
15

Július 14–augusztus 22.
ZÁRVA

Augusztus 25–29.
Hétfő - Csütörtök: 10:00 - 14:00
Péntek: 10:0012:
15

Szeptember 15.
Hétfő - Csütörtök: 8:15 - 16:15
Péntek: 8:1512:30

2014. április 14. | 12.55

Áprilisi nyitva tartás

Április 22-től:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 
– 16:15
Csütörtök: 8:15 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA

 Április 28-tól:

Hétfő: 8:15 – 18:00
Kedd: 8:15 – 18:00
Szerda: 10:00 
– 18:00
Csüt. - Szo: ZÁRVA

2014. április 14. | 12.55

Húsvéti nyitvatartás

Április 1-től:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 
– 16:15
Csütörtök: 8:15 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA

 Április 8-tól:

Hétfő: 8:15 – 16:15
Kedd: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 
– 16:15
Csütörtök: 8:15 – 18:00
Péntek: 8:15 – 14:00
Szombat: 9
:30 – 12:45

2014. április 08. | 07.39

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 16-án (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2014. április 07. | 23.00

Tréning

Szeretettel hívunk mindenkit az Elsevier kiadóvállalat ScienceDirect, Scopus és a Mendeley tréningjére, amely 2014. április 10-én, 10:00-től 11:30-ig tart az Egyetemi Könyvtárban.

(További részletek a plakáton:)

2014. március 06. | 13.05

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a március 24-én (hétfő) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2014. március 06. | 13.05

Weöres 101.

A közelgő költészet napjáról április 7-én hétfőn 13 órakor verses-zenés műsorral emlékezünk meg az Egyetemi Könyvtár olvasótermében.

Szeretettel várunk mindenkit!

(További részletek a plakáton:)

2014. március 05. | 15.30

Segítség szakdolgozat írásához

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:) 

2014. február 19. | 09.46

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a február 24-én (hétfő) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2014. január 14. | 14.59

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a január 21-én (kedd) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. december 16. | 23.00

Boldog Karácsonyt!


(A könyvtár december 22-től január 6-ig zárva tart.)

2013. december 16. | 08.22

Decemberi nyitva tartás

Hétfő:  8:15 – 16:15
Kedd:  8:15 – 16:15
Szerda:  8:15 – 14:00
Csütörtök:  8:15 – 16:15
Péntek:  8:15 – 12:30
Szombat:  8:15 – 12:30

A könyvtár 2013. december 23-tól 2014. január 6-ig ZÁRVA tart.

2013. december 06. | 09.58

Szombati nyitva tartás

2013.12.07-én (szombat), a könyvtár az alábbi nyitva tartással áll az olvasók rendelkezésére.

Nyitva: 08:15 - 12:30-ig

2013. november 19. | 10.53

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az november 25-én (hétfő) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. október 28. | 07.01

Őszi szünet

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása az őszi szünetben, 2013.10.28-11.02:

Hétfő: 08:15 – 16:15
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök:    08:15 – 16:15
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
2013. október 16. | 07.14

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az október 24-én (csütörtök) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. szeptember 19. | 09.07

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a szeptember 26-án (csütörtök) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. június 21. | 09.16

Nyári Szabadegyetem

Még le sem zárult a Kaposvári Szabadegyetem első szemesztere, máris a nyári különkiadásra invitáljuk az érdeklődő közönséget!  Mivel a nyár a kikapcsolódás és a kirándulások ideje is, a kihelyezett Szabadegyetem helyszíne ezúttal a burgenlandi Fraknó vára.
 
Online jelentkezés!
Az utazás részletes programjának letöltése!
 
A Nyári Szabadegyetemre buszos kirándulást szervezünk, az utazás feltételeiről, részleteiről az alább plakáton olvashatnak:
2013. június 13. | 09.58

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a június 22-én (szombat) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. június 06. | 10.45

Nyári nyitva tartás 2013-ban

Az Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2013-ban az alábbiak szerint alakul:

Július 112.
HétfőCsütörtök: 10:0014:00
Péntek: 10:0012:15

Július 15.augusztus 24.
ZÁRVA

Augusztus 2630.
Hétfő - Csütörtök: 10:00 - 14:00
Péntek: 10:0012:15

2013. máj. 31. | 07.55

Rendkívüli nyitva tartás

2013.06.05-én (szerda), a könyvtár rövidített nyitvatartással áll az olvasók rendelkezésére.

Nyitva: 09:00  12:00

2013. máj. 28. | 13.24

Olvass.el! döntő

Olvass.el! – olvasásnépszerűsítő játék- és szakmai nap a Kaposvári Egyetemen

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Egyetem Olvass.el! című olvasási vetélkedőjének nyilvános döntője.  A több megye olvasáskedvelő közönségét is megmozgató játéksorozat lezárása ezúttal a versengő gyereken kívül a szakmai közönségének is kínál programokat. 

Az Olvass.el! című online olvasási verseny keretében  a résztvevő 4-5. osztályos tanulók egy-egy téma vagy szerző könyveit ismerik meg a tanév során, és ezekhez kapcsolódó játékos feladatokat oldanak meg online felületen. A döntőben a legjobbak személyesen mérik össze tudásukat. A gyerekeket természetesen meglepetések és olyan hírességek is várják, mint a Csiky Gergely Színház színészei (Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János) és Nyulász Péter, Év Gyermekkönyve-díjas író.

A vetélkedő idei nyilvános döntője szakmai programmal egészül ki a Kaposvári Egyetem és a Magyar Olvasástársaság közreműködésével, így nagyszerű lehetőséget kínál az olvasás és az olvasóvá nevelés iránt érdeklőknek, hogy gyakorlatban láthassák egy többéves hagyománnyal rendelkező játék, olvasásnépszerűsítő módszer megvalósulását. Ezt követően a téma szakértőinek (Kovács Zoltán irodalomtörténész, Both Gabi, a Meseutca főszerkesztője, Stiblár Erika pszichológus) előadásait hallgathatják meg, illetve újonnan megjelent szakkönyvek szerzőivel (Szávai Ilona, Gombos Péter) is találkozhatnak.

A program a Kaposvári Egyetem, a Magyar Olvasástársaság és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Somogy Megyei Szervezet együttműködésével valósul meg, a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma támogatásával.

Időpontja: 2013. június 5. (a részletes program szerint)

Helyszíne: Kaposvári Egyetem, Kaposvár, Guba S. u. 40.

A részletes program a mellékelt meghívón, illetve az Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár honlapján olvasható.

Kapcsolattartó: Kiss Gábor könyvtárigazgató (telefon: 06 82 505-936, e-mail: [PONT] gabor [KUKAC] ke [PONT] hu >kiss [PONT] gabor [KUKAC] ke [PONT] hu).


(További részletek a plakáton:)
2013. máj. 28. | 09.59

Olvass.el! döntő és szakmai nap

Rendezvény 2013.06.05-én.
2013. máj. 10. | 08.53

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az május 23-án (csütörtök) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. máj. 10. | 06.01

Nyitvatartási idő módosulása

Május 13-tól a vizsgaidőszakra vonatkozó nyitvatartási rend lép életbe.
2013. április 18. | 07.34

Nyitva tartás április 23-án

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása április 23-án (kedd) kivételesen:

2013.04.23: 10:00 – 13:00

2013. április 16. | 11.09

Szabadegyetem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 24-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. április 02. | 07.35

Áprilisi nyitva tartás

Április 1-től:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 
– 16:15
Csütörtök: 8:15 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30
Szombat: ZÁRVA

 Április 8-tól:

Hétfő: 8:15 – 16:15
Kedd: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 
– 16:15
Csütörtök: 8:15 – 18:00
Péntek: 8:15 – 14:00
Szombat: 9
:30 – 12:45

2013. március 24. | 23.00

Rendkívüli nyitva tartás

A rendkívüli időjárásra és útviszonyokra való tekintettel, az Egyetemi Könyvtár ma 16:15-kor zár.
2013. március 22. | 08.25

Szabadegyetem

Ezúton szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt, a március 27-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat soron következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. március 14. | 08.52

Segítség szakdolgozat írásához

Új időpontok! 

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:) 

2013. március 11. | 07.48

Ünnepi nyitva tartás

A könyvtár március 15-én (pénteken) és március 16-án (szombaton) az ünnepre való tekintettel ZÁRVA tart.

2013. február 28. | 10.54

Segítség szakdolgozat írásához

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:) 

2013. február 20. | 23.00

Szabadegyetem

Ezúton szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt, a február 27-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. február 14. | 08.34

Nyitvatartási rend módosulás

2013.02.19-én (kedd), a könyvtár nyitva tartása az alábbiak szerint módosul. 

Nyitva:
08:15  13:45 
16:45 – 18:00

2013. február 04. | 07.01

Aktuális nyitvatartási rend

Február 4-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rend szerint tartunk nyitva.
2013. január 21. | 08.55

Szabadegyetem

Ezúton szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt, a január 24-én megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat első előadására.

(További részletek a plakáton:)

2013. január 10. | 08.11

Aktuális nyitvatartási rend

Február 4-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rend szerint tartunk nyitva.

2012. december 18. | 12.45

Boldog Karácsonyt!


(A könyvtár december 22-től január 6-ig zárva tart.)

2012. december 17. | 07.16

Nyitvatartási rend módosulás

December 17-től a vizsgaidőszakra vonatkozó nyitvatartási rend lép életbe.
2012. december 10. | 10.17

Rendkívüli nyitvatartás

2012.12.12-én (szerda), a könyvtár rövidített nyitvatartással áll az olvasók rendelkezésére.

Nyitva: 08:15 - 14:00-ig

2012. november 20. | 14.21

Részleges nyitvatartás

2012.11.26-án (hétfő), a könyvtár szakmai rendezvény miatt, részleges nyitvatartással áll az olvasók rendelkezésére.

Délelőtt:

Nyitva: 10:00 - 12:00-ig

Délután:

Nyitva: 13:00 - 15:00-ig

2012. november 08. | 11.08

Rendkívüli nyitvatartás

Az Egyetemi Könyvtár nyitvatartása 2012.11.14-én (szerda), az alábbiak szerint módosul:

08:15 - 15:00: ZÁRVA!

15:00 - 18:00-ig: Nyitva

2012. október 25. | 10.34

Őszi szünet

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása az őszi szünetben, 2012.10.29-11.03:

Hétfő: 08:15 – 16:15
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök: ZÁRVA
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
2012. szeptember 10. | 09.04

Nyitvatartási rend módosulás

Szeptember 10-től a szorgalmi időszakra vonatkozó nyitvatartási rend lép életbe.
2012. szeptember 06. | 11.05

A népmese napja – 2012

Csont vagy hús?
„Rendszerint Mátyás szórakoztatta a többi katonatársát. Időnként abbahagyta a mesélést, kevés csend után azt mondta: »Csont!« Aki még ébren volt, az ráfelelt: »Hús!« Ha jött válasz, tovább ment a mese, ha már senki nem felelt, abbahagyta a mesemondást.”
Eperjessy Ernő: Balogh Mátyás, a mesemondó
A Magyar Olvasástársaság 2012. szeptember 28–29-én nyolcadik alkalommal rendezi meg A népmese napja konferenciát Benedek Elek születésnapján. A rendezvénysorozat idei központi eseményei Kaposváron lesznek, társszervezője a Kaposvári Egyetem, támogatói a Nemzeti Kulturális Alap, az Apáczai Kiadó, Kaposvár önkormányzata és több intézménye.

Információk: www.nepmesenap.hu
 
 

Az Egyetemi Könyvtár nyitvatartása Szeptember 28. 29. között:

Péntek: A könyvtár a VIII. Országos népmese-konferencia miatt egész nap ZÁRVA tart.
Szombat: 9:30 – 12:45

 

 

2012. augusztus 22. | 06.52

Szinnyei József-díj Balla Máriának

Augusztus 16-án, volt kollégánk, Balla Mária főkönyvtáros, nyugalmazott főiskolai adjunktus a Néprajzi Múzeumban vehette át a Szinnyei József-díjat, melyet azoknak a könyvtárosoknak adományoznak, akik hosszabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, tevékenységükkel, kez­de­mé­nye­zé­se­ikkel elősegítették szakterületük fejlődését.

Balla Mária a könyvtárszakmában eltöltött több évtizedes, magas szakmai színvonalat képviselő könyvtári tevékenysége, valamint igényes és lelkiismeretes, könyvtáros generációkat tanító és nevelő tanári munkássága példaértékű. Szülőhelyén, Kéthelyen jelenleg is aktív közéleti tevékenységet folytat, részt vesz a kulturális élet szervezésében, helytörténeti kutatásokat végez.

Kedves Marcsi, volt kollégáid és tanítványaid nevében ezúton is szeretettel gratulálunk!
 
2012. június 15. | 06.52

Nyári nyitva tartás 2012-ben

Az Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2012-ben az alábbiak szerint alakul:

Június 25. július 6.
Hétfő - Csütörtök: 10:00 - 14:00
Péntek: 10:00 - 12:15

Július 9. augusztus 17.
ZÁRVA

Augusztus 21. augusztus 31.
Hétfő - Csütörtök: 10:00 - 14:00
Péntek: 10:00 - 12:15

 

2012. június 07. | 10.28

Nyitva tartás

A könyvtár technikai okok miatt 2012. június 12-én (kedden) ZÁRVA tart.

Igazolás kiadása az 1310-es melléken kérhető!

2012. máj. 31. | 06.46

Nyitva tartás június 6.

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása június 6-án kivételesen:

2012.06.06 (Szerda): 10:00 – 13:15

2012. máj. 14. | 07.08

Nyitvatartási idő módosulás

Május 14-től a vizsgaidőszakra vonatkozó nyitvatartási rend lép életbe.
2012. április 10. | 07.38

Nyitvatartási rend

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása a húsvét utáni héten:

2012.04.09 (Hétfő): ZÁRVA

2012.04.10 (Kedd): 08:15 – 16:30

2012.04.11 (Szerda): 10:00 – 16:30

2012.04.12 (Csütörtök): 08:15 – 16:30

2012.04.13 (Péntek): 08:15 – 12:45

2012.04.14 (Szombat): ZÁRVA

2012. március 27. | 13.12

Rendkívüli nyitvatartás

Az Egyetemi Könyvtár nyitvatartása 2012.11.14-én (szerda), az alábbiak szerint módosul:

08:15 - 15:00: ZÁRVA!

15:00 - 18:00-ig: Nyitva

2012. március 22. | 10.53

Szombati nyitvatartás

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR szombati nyitvatartása változatlanul:

2012.03.24 (Szombat): 9:30 - 12:45

2012. március 07. | 07.13

Ünnepi nyitvatartás

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR ünnepi nyitva tartása:

2012.03.15 (Csütörtök): ZÁRVA

2012.03.16 (Péntek): ZÁRVA

2012.03.17 (Szombat): ZÁRVA

2012. március 07. | 07.08

Eredményhirdetés

2012. febr. 24-én lezárult a könyvtári szlogen pályázat.
A könyvtár megköszöni a lelkes résztvevők beküldött szlogenjeit és az Egyetemi Könyvtárra fordított figyelmüket.
Sajnos az igazán sikeres, könyvtár népszerűsítő mondatot még nem találtuk meg.
A beküldöttek közül a következő 3 szlogent jutalmazzuk 30 oldalas fénymásoló kártyával:

 • Nyomtass, olvass, fénymásolj, Kölcsönözz a könyvtárból!
 • … ahol a világ egy csapásra nyitott könyvvé válik
 • Olvass, kutass, fejlődj!

Gratulálunk!
A nyerteseket e-mailben külön is értesítjük, a nyereménykártyákat a nyitvatartási időben, az Egyetemi Könyvtárban személyesen vehetik át.
2012. február 06. | 13.48

Rendkívüli nyitvatartás

A könyvtár az időjárásra való tekintettel, ma ismét 16:20-ig tart nyitva.

2012. február 08. | 13.47

Rendkívüli nyitvatartás

A könyvtár az időjárásra való tekintettel, ma ismét 16:20-ig tart nyitva.

2012. február 09. | 13.45

Rendkívüli nyitvatartás

A könyvtár az időjárásra való tekintettel, ma ismét 16:20-ig tart nyitva.

2012. február 07. | 13.32

Rendkívüli nyitvatartás

A könyvtár az időjárásra való tekintettel, ma ismét 16:20-ig tart nyitva.

1. oldal / 2

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Kaposvári Egyetem • Egyetemi Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás