facebook youtube rss
2013. máj. 28. | 13.24

Olvass.el! döntő

Olvass.el! – olvasásnépszerűsítő játék- és szakmai nap a Kaposvári Egyetemen

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Egyetem Olvass.el! című olvasási vetélkedőjének nyilvános döntője.  A több megye olvasáskedvelő közönségét is megmozgató játéksorozat lezárása ezúttal a versengő gyereken kívül a szakmai közönségének is kínál programokat. 

Az Olvass.el! című online olvasási verseny keretében  a résztvevő 4-5. osztályos tanulók egy-egy téma vagy szerző könyveit ismerik meg a tanév során, és ezekhez kapcsolódó játékos feladatokat oldanak meg online felületen. A döntőben a legjobbak személyesen mérik össze tudásukat. A gyerekeket természetesen meglepetések és olyan hírességek is várják, mint a Csiky Gergely Színház színészei (Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János) és Nyulász Péter, Év Gyermekkönyve-díjas író.

A vetélkedő idei nyilvános döntője szakmai programmal egészül ki a Kaposvári Egyetem és a Magyar Olvasástársaság közreműködésével, így nagyszerű lehetőséget kínál az olvasás és az olvasóvá nevelés iránt érdeklőknek, hogy gyakorlatban láthassák egy többéves hagyománnyal rendelkező játék, olvasásnépszerűsítő módszer megvalósulását. Ezt követően a téma szakértőinek (Kovács Zoltán irodalomtörténész, Both Gabi, a Meseutca főszerkesztője, Stiblár Erika pszichológus) előadásait hallgathatják meg, illetve újonnan megjelent szakkönyvek szerzőivel (Szávai Ilona, Gombos Péter) is találkozhatnak.

A program a Kaposvári Egyetem, a Magyar Olvasástársaság és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Somogy Megyei Szervezet együttműködésével valósul meg, a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma támogatásával.

Időpontja: 2013. június 5. (a részletes program szerint)

Helyszíne: Kaposvári Egyetem, Kaposvár, Guba S. u. 40.

A részletes program a mellékelt meghívón, illetve az Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár honlapján olvasható.

Kapcsolattartó: Kiss Gábor könyvtárigazgató (telefon: 06 82 505-936, e-mail: [PONT] gabor [KUKAC] ke [PONT] hu >kiss [PONT] gabor [KUKAC] ke [PONT] hu).


(További részletek a plakáton:)

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Kaposvári Egyetem • Egyetemi Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás