Magyar Aleph Csoport

Magyar Aleph Csoport PDF Nyomtatás E-mail
2010. december 15. szerda, 20:06

A Magyar Aleph Csoport − röviden MACS − az Aleph és az egyéb Ex Libris által forgalmazott termékek felhasználóinak csoportja.

1994-ben alakult, vezetőjének a Veszprémi Egyetemi Könyvtár igazgatóhelyettesét, később főigazgatóját, dr. Egyházy Tibornét választotta a tagság. Egészen a 2010-es újjáalakulásig Egyházy Márta vezette a csoport működését, közreműködött az Aleph-es tanulmányutak és a MACS keretében tartott különböző rendezvények szervezésében.

A MACS a felhasználók érdekvédelmi szervezete, jó kapcsolatot tart és szorosan együttműködik a hazai forgalmazóval, az Ex-Lh céggel.

2010. december 1-én újjáalakult a csoport, a szervezettebb működés érdekében a tagság úgy döntött, hogy alapszabályt készít, és háromtagú elnökség vezeti a csoport működését.

Fontos feladataként, célként határozta meg a tagság:

1) gyarapítani a tagok szakmai ismereteit, és ennek érdekében önállóan, illetve az Ex-Lh-val együttműködve workshop-okat, továbbképzéseket szervezni;

2) előmozdítani a tagok együttműködését és ehhez megfelelő fórumokat, kereteket teremteni;

3) aktívan támogatni a rendszerek fejlesztését, és ennek érdekében összegyűjteni a működési tapasztalatokat, fejlesztési igényeket;

4) levelezőlistát, fórumot üzemeltetni a tapasztalatok megosztása, és az egyes helyeken végzett fejlesztések megismertetése érdekében.

Tagdíj nincs.

A csoporthoz mindenki csatlakozhat, aki valamilyen Ex Libris termék használója. A tagkönyvtárak munkájukkal, felajánlásokkal segítik a csoport hatékony, a célokat megvalósító működését.

Az Ex Libris felhasználók nemzetközi csoportja az International Group of Ex Libris Users (IGeLU).

 

Hírek

Szakmai nap - 2016. november 15.

Kedves MACS Tagok!

Szeretettel meghívunk mindenkit a 2016. november 15-én tartandó MACS szakmai napra.

Helyszín:
MTA KIK Konferencia terem
1051 Budapest arany János u. 1.

Időpont:
2016. november 15. (csütörtök) 10:00 - 16:00

Bővebben...
 
Szakmai nap - 2016. március 3.

Kedves MACS Tagok!

Szeretettel meghívunk mindenkit a 2016. március 3-án tartandó MACS szakmai napra.

Helyszín:
MTA KIK Konferencia terem
1051 Budapest arany János u. 1.

Időpont:
2016. március 3. (csütörtök) 10:00 - 16:00

Bővebben...
 
IGeLU 2015 honlapja

Az idei IGeLU konferencia Budapesten lesz, házigazdája az MTA KIK - ahogy már a MACS honlapról mindenki értesülhetett.

A szervező bizottság már hónapok óta dolgozik, vezetője Naszádos Edit, tagjai: Nagy Erika (MTA KIK), Molnár Anita (BME OMIKK), Szépvölgyi Katalin (ELTE Egyetemi Könyvtár), Kamocsa Gábor (Apor Vilmos Katolikus Főiskola).

A konferencia honlapja el­ké­szült, most lett nyilvános az elérés. Az IGeLU SC hamarosan az IGeLU honlapján is közzé teszi a linket, tervek szerint április elején indul a regisztráció.

A honlap elérése: http://igelu2015.comp-rend.hu/.

A konferencia ideje alatt szükség lesz több segítőre, ezt a MACS könyvtárainak közreműködésével tervezzük megoldani. Kérjük az angolul beszélők ajánlkozását az igelu2015@googlegroups.com e-mail címre május végéig, hogy tervezni tudjuk milyen feladatoknál hány főre számíthatunk.

 

Belépés