facebook youtube rss
2019. máj. 27. | 12.15

Kiadói Iroda

Az Egyetemi Kiadói Iroda célja, hogy az Egyetem kiadási tevékenységével kapcsolatos adminisztratív és szervezési teendők lebonyolítását segítse, és előmozdítsa egy ez irányú egységes gyakorlat kialakulását. Az Egyetemi Könyvtár keretein belül működő Kiadói Iroda feladata az egyetemi kiadási tevékenység nyilvántartása is.

Megjelenés előtt álló kiadványaikkal, illetve az alábbi témákkal kapcsolatban bővebb tájékoztatásért forduljanak munkatársainkhoz:

A Kaposvári Egyetem publikációs és kiadási szabályzata


Nyílt hozzáférésű folyóiratokat kezelő rendszer (OJS)

 

Az Egyetemi Könyvtár részt vesz a Kaposvári Egyetem saját folyóiratainak gondozásában, nyilvántartásában is. A tudományos folyóiratok elektronikus formában történő megjelenítését biztosítja az Open Journal System online kiadói rendszerrel. A szerkesztőségi oldalak szabad hozzáférést kínálnak a folyóiratok tartalmához, és információval szolgálnak a szerkesztőségek elérhetőségéről, a folyóiratok tartalmi és formai követelményeiről, és a szerkesztési folyamatról. A Kaposvári Egyetem folyóiratai az alábbi linkeken érhetőek el:

Belépés a Kaposvári Egyetem OJS-felületére


A DOI-azonosítóról

 

A DOI (Digital Object Identifier) az elektronikus dokumentumok körében használt egyedi azonosító, amit a folyóiratok világszerte alkalmaznak a cikkek interneten elérhető elektronikus változatainak megjelölésére.

Az MTA Könyvtár és Információs Központtal együttműködve a Kaposvári Egyetem által kiadott folyóiratok cikkeit ellátjuk a CrossRefnél regisztrált DOI-azonosítóval.

A DOI növeli a cikkek láthatóságát, könnyíti az adott, kapott hivatkozások összeszámlálását. Ennek feltétele, hogy a szerzők az irodalomjegyzékben feltüntessék a hivatkozott művek CrossRef-nél regisztrált DOI-azonosítóját adott folyóirat formai követelményeinek megfelelően. A hivatkozott közlemények DOI-azonosítója a következő linkre kattintva kereshető meg: http://search.crossref.org

Bővebben a DOI-ról: https://www.mtmt.hu/sites/default/files/doi_ism.pdf


ISBN-szám igénylése megjelenő egyetemi kiadványokhoz

 

Mi az ISBN?

Az ISBN (International Standard Book Number = Nemzetközi Szabványos Könyvazonosító) numerikus kód, mely könyvek, hangoskönyvek, elektronikus könyvek, monografikus CD-ROM-ok, térképek egyértelmű azonosítására szolgál. Az ISBN-t bele kell nyomtatni a könyvbe, lehetőleg a címlap hátoldalára vagy a kolofonba. Az  ISBN számok hazai alkalmazásának részleteiről az ISBN Útmutatóban lehet informálódni.

 

ISBN-szám igénylése

Megjelenés előtt álló kiadványok számára ISBN-számot a A Magyar ISBN és ISMN Iroda Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztályától kell igényelni. Az azonosítók kiadásának feltételeiről az iroda honlapján lehet tájékozódni: http://www.oszk.hu/isbn_ismn_iroda

A Kaposvári Egyetem által megjelentetett könyvek (szakkönyvek, tanulmánykötetek, konferenciakiadványok) esetében a KE Egyetemi Könyvtár munkatársai átvállalják az ISBN-nel kapcsolatos ügyintézést és adminisztrációt, amennyiben a kiadvány megfelel a választott dokumentumtípus formai követelményeinek. Az ISBN-szám igénylése a kézirat tördelt változatának bemutatása után történhet meg.

Feltételek:

 • A kiadvány minimum 50 példányban jelenik meg.
 • A kiadvány terjedelme eléri a 48 oldalt.
 • A kiadvány szabályos címnegyeddel rendelkezik, amelynek biztosan része a címoldal és a kolofon a kiadvány főbb bibliográfiai adataival.
 • Új (bővített, javított stb.) kiadások esetében új számot kell használni. Utánnyomások esetében viszont az eredeti ISBN-t kell megtartani, akkor is, ha a nyomtatás éve eltér.
 • Külön számot kell használni egy adott mű nyomtatott és elektronikus kiadására.
 • Kötésváltozatokra és nyelvi változatokra szintén új számot kell adni.

Kapcsolattartó:
Gombosné Szabó Sára (gombosne[pont]sara[kukac]ke[pont]hu

Az ügyintézés átfutási ideje maximum 7 munkanap.
Az ISBN szám ingyenes.


A Kaposvári Egyetem kiadványainak kötelespéldány-szolgáltatása

 

A Kormány 60/1998.(III.27.) sz. rendelete a sajtótermékek kötelespéldányainak szolgáltatásáról és hasznosításáról szerint a kötelespéldány-szolgáltatási kötelezettség minden Magyarországon megjelenő, legalább 50 példányban sokszorosított, nyilvános közlésre szánt sajtótermékre vonatkozik.

A kötelespéldány-szolgáltatás a nyomdák (sokszorosító szervek) vagy kiadók feladata.

A nyomtatott sajtótermékekből néhány kivétellel hat kötelespéldányt kötelező ingyenesen szolgáltatni az Országos Széchényi Könyvtárnak. A kötelespéldányok beszolgáltatásának rendjéről bővebben az Országos Széchényi Könyvtár honlapján lehet tájékozódni. 

Elektronikus kiadványokra is vonatkozik a kötelespéldány-szolgáltatási kötelezettség. Online hozzáférésű elektronikus dokumentumok beszolgáltatása a Digitális Könyvtárba (OSZK DK) történik. Erről bővebben itt lehet tájékozódni.

Az Egyetemi Könyvtár az ISBN-szám igénylésével összefüggésben nyilvántartja és segíti az egyetemi kiadványok kötelespéldány-szolgáltatását is. Az elektronikus kiadványok, illetve azon nyomtatott kiadványok esetében, amelyekhez az ISBN-számot az Egyetemi Könyvtár igényelte, a Könyvtár munkatársai a kötelespéldányok beszolgáltatásáról is gondoskodnak.

Feltételek:

 • A nyomtatásban megjelent kiadványból a könyvtárba kérjük beszállítani a 6 db kötelespéldányt. A kötelező példányokon kívül lehetőség szerint 3 példányt kérünk a Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár számára is. A példányok csomagolásáról és postázásáról/tovább szállításáról a Könyvtár gondoskodik.
 • A nyomtatott példányok mellett kérjük biztosítani a kiadvány végleges kiadói változatát pdf-formátumban is.
 • Elektronikus kiadvány esetén csak a kiadvány végleges kiadói változatát kérjük eljuttatni a könyvtárba pdf-formátumban.
 • A kiadói pdf a kötelespéldány beszolgáltatása után nem változtatható!

Válogatás a Kaposvári Egyetem elektronikus kiadványaiból

 

 • Sütő Zoltán (szerk.): Tanulmányok az Európai Unióban a ketreces tartás jövőbeni betiltásának várható következményeiről a magyar állatitermék-előállításra – Étkezésitojás-termelés, hízottbaromfi-előállítás (lúd, kacsa), nyúlhústermelés. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar, 2020. [Feltöltés ideje: 2020. 05. 21.]

PDF

 • Balázs Judit – Cseh Balázs – Varga József (szerk.): Kitekintés az iszlám világ 21. századi politikai, gazdasági és pénzügyi viszonyaira – Válogatás a Kaposvári Egyetem Iszlám Tudományok Kutatóintézet tevékenységéhez kapcsolódó munkákból. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar, 2019. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 29.]

PDF

 • Bareith Tibor – Gál Veronika – Szente Viktória (szerk.): Junior kutatók tudományos diákköri munkái. Válogatás a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferenciáinak munkáiból a 2018/2019-es tanévben. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2019. [Feltöltés ideje: 2019. 07. 29.]

PDF

 • Steklács János (szerk.): Szemkamerás vizsgálatok a pedagógiai kutatásban – Tanulmánykötet. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar, 2019. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 30.]

PDF

 • Bareith Tibor – Gál Veronika – Szente Viktória (szerk.): Junior kutatók tudományos diákköri munkái a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karon a 2017/2018-as tanévben. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2018. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 29.]

PDF

 • Kovács Zoltán – Szántóné Tóth Hajnalka (szerk.): Az elfogadás pedagógiája – Tanulmánykötet. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium, 2018. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 29.]

PDF

 • Parádi-Dolgos Anett – Fertő Imre – Marjainé Szerényi Zsuzsanna – Kocsis Tamás – Bareith Tibor (szerk.): Környezet – Gazdaság – Társadalom. Tanulmányok Kerekes Sándor 70. születésnapja tiszteletére. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar, 2018. [Feltöltés ideje: 2019. 10. 01.]

PDF

 

Utoljára frissítve: 2020. máj. 27. | 11.25
0
megosztás
Tovább a kategóriában: « Adatkezelés

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Kaposvári Egyetem • Egyetemi Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás